snel geld lenen goedkoop geld lenen * Direct geld lenen * Geld lenen * Geld lenen * Geld lenen * Geld lenen * Geld lenen offerte * Geld lenen online * Geld nodig? * Goedkoop geld lening * Hoeveel kan ik lenen? * Info over lenen * Krediet informatie * Kredietverstrekkers * LeenZaken * Lenen * Lenen * Lenen met bkr * Lenen voor beginners * Lening * Postbank.nl * Rabobank - Lenen * Snel geld lenen site nl * Studenten leningen * Zonder problemen lenen * Amstelgeld * BKR financiering * Bkr geld lenen * Direct geld lenen? * Geld lenen bkr notering * Geld lenen zonder BKR * Geld lenen zonder BKR * Geld lenen zonder BKR * Goedkoop geld lenen * Goedkoop geld lenen? * Lenen * Lenen met bkr * Lenen met bkr * Lenen met bkr codering * Lenen negatief BKR * Lenen zonder BKR * Lening Negatief BKR * Lening zonder bkr * Problemen met lenen * TNS Direct Geld * Voorschotlening * geld lenen * lenen zonder bkr

Politie tasert man dood

Een 26-jarige man is vrijdag (lokale tijd) in de Verenigde Staten om het leven gekomen nadat de politie hem had uitgeschakeld met een Taser stroomstootwapen.

De man had amok gemaakt in een ziekenhuis in de stad San Jose. Volgens de politie ontdekten de agenten dat de man niet voor korte tijd was uitgeschakeld, maar met serieuze gezondheidsproblemen kampte als gevolg van de stroomstoot of -stoten die hem was of waren toegediend.

Hij werd nog overgebracht naar een operatiekamer in het ziekenhuis, maar tevergeefs. Hij overleed na enkele minuten. Het gebruik van de stroomstootwapens is omstreden. Amnesty International heeft becijferd dat in de VS in zeven jaar tijd zeker vijftig mensen om het leven zijn gekomen doordat ze met Tasers waren beschoten.

Arrestatieteams van de politie in Nederland experimenteren op het moment met het wapen.

Telegraaf

51 opmerkingen:

  1. Toch wel gek dat dit soort dingen alleen in de VS voorkomen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. achja en als ze meteen hun vuurwapen trekken is daar weer commotie over; bovendien ze waarschuwen je eerst wel voor ze uberhaupt een taser gebruiken ook al hebben ze deze al getrokken; zijn beleidsregels. en tja dr komen eenmaal mensen om; maar die hebben ook zelf voor de problemen gezorgd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou ja die maakt geen stennes meer dat scheelt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het gebruik van Tasers is vaak buitenproportioneel geweld............

    Iemand die amok maakt in een ziekenhuis kan echt wel op een andere manier tot bedaren gebracht worden lijkt me zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Van mij mogen ze er me door gaan dan moeten ze maar naar de politie luisteren. Dan hoefen ze het niet te gebruiken. Geef gewoon gehoor aan wat de politie je op draagt dan is er niks aan de hand.
    Het is ter bescherming van de politie die mensen doen ook gewoon hun werk, ze hoefen toch niet hun leven te wagen voor een andere gek.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eigen schuld, Je krijgt niet zomaar een stoot van zo'n wapen, dan maak je het er echt wel na.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Laten zij dit wapen, dan maar eerst op zichzelf hun familie,of hun collega's uitproberen hier in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. moet je maar gedragen krijg je ook geen probleem

    BeantwoordenVerwijderen
  9. zou , teasen niet een betere manier zijn ?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Spannend hoor............

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De politie kan soms problemen maken om niks. En inderdaad een waarschuwing zal vast wel eerst gegeven zijn, maar tja de politie wat stelt dat nou nog voor? Ze lopen in blauwe pakjes en verder ook niks. Zodra er bijvoorbeeld een groot gevecht uitbreekt waar zijn ze dan? Lekker warm in de auto wachten op versterking. Nou stoer hoor echte mannen. Handboeien en een paar tikken met een gummy knuppel was vast wel genoeg geweest voor iemand die stennes schopt in een ziekenhuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is een middel om agenten/hulpdiensten te beschermen bij hun dagelijks werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Voor annoniem...
    Hier in Nederland proberen ze het ook eerst op zichzelf uit bij de opleiding, o.a. om ze te laten beseffen waar ze mee bezig zijn.
    Die Amerikanen schieten soms wel met meer tegelijk op 1 persoon, tja dat kan heftig zijn.
    Over het algemeen vind ik ( ook nederlandse) politie agenten te snel naar hulpmiddelen grijpen, laat ze eerst maar eens omgansvormen leren, dan zal meer als de helft van de mensen ook rustig antwoorden.
    Agenten wekken agressie op!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik woon in Australie en hier zijn ze het in police force ook aan het gebruiken en werkt prima maar niet elk politie bureau heeft er een.Veel Australiers staan achter het gebruik van de taser! Als men de taser op je moet gebruiken dat heb je het wel te bont gemaakt en verdien je het om te worden "uit geschakeld"

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ik weet nu gewoon al dat dat gastje van de agenten heel angstig werd en vervolgens 3-4 keer de man beschoot(tot de dood) . en dat hij maar van 1 keer verteld om zijn gelijk volgens de wet vast te stellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wie gebruikt dat ding nu op iemand in een ziekenhuis. >.<
    Als het geen bezoeker was, dan was er in ieder geval kans op eventuele klachten waarbij je niet met dit wapen geraakt mag worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik vind dat de politie in amerika zowiezo misbruik maakt van zijn positie. Heb al meerdere keren gezien dat als er iemand een beetje vervelend loopt te doen er gelijk 20 agenten opspringen.En voordat ze je handboeien word je eerst nog ff met je kop op de motorkap geslagen. Vind het allemaal heel erg overdreven daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. het is verboden om een stroom stok bij het laden van dieren te gebruiken mag het dan wel bij mensen zo zie je wat een mens tegenwoordig nog voor waarde heeft

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Als de teaser in Nederland gebruikt gaat worden, dan worden de agenten er bekend mee gemaakt dit wil zeggen zo ondervinden allemaal hoe het voelt en wat het met je doet. Hetzelfde als met pepperspray.

    gr

    BeantwoordenVerwijderen
  20. geheel eigen schuld kan niet wachten dat de NEDERLANDSE politie er ook mee wordt uitgerust

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Een taser is levensgevaarlijk, door de politie e.a. soms misbruikt, wanneer verkeerde informatie wordt verspreid. Uitstekend middel voor gangsters om een vervelende getuige voorgoed de mond te snoeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Capabele agenten is wat ze nodig hebben in dit land! Geen stroomstoot wapens! Denk nou even na man. Een miljoen volt door je mik!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hamburgers eten en bij de Mac Donalds zitten, in plaats van vechtsporten trainen.

    En dan pepi wapens gebruiken, het zijn een steletje dikke ongetrainde schijtbroeken die niet eens kunnen vechten en op versterking wachten, wachten, wachten... totdat de jongens die komen die het wel kunnen(durven en er hard voor trainen).

    Schieten kunnen ze wel, met een laser pistool achter de bosjes op hard werkende burgers...

    Laat die vette varkens maar eens over de stormbaan lopen en gevechtstraining krijgen voordat ze met geile CS spraytjes en tasertjes rond lopen en een pens hebben zo groot als een glasbak. ;-)

    Meer zweet, minder bloed!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Voor al die pannekoeken die
    het liefst een blauw gat likken!!!
    Praat geen poep,justitie cq politie
    zijn o.a in het leven geroepen om geweld te vermijden maar zie daar weinig van terug
    de laatste tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. ik vind het gebruik van een taser goed.er gaat geen miljoen volt door je lichaam.meestal 50.000, is ook veel maar zoals als eerder is gezegd je word meerdere malen gewaarschuwd voor ze zo'n taser gebruiken.en elk lid van de politie of wat dan ook moet zelf ondervinden wat zo'n taser doet.iedereen komt aan de beurt.hetzelfde als met peppersray.je ondervind zelf wat je daarna een ander aandoet.en jah amerika is nu eenmaal zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. fijn om te zien en te lezen dat we allemaal met problemen gelijk elkaar maar DOOD wensen ..........echt de ideale WERELD LEVEN WE WEER.....MOOOOOOIIIIII....GOED ZO MENSEN GEWOON NEGATIEF BLIJVEN...WORDEN WE ALLEMAAL EEN BETER MENS VAN....ECHT...


    PS.JULLIE BEGRIJPEN TOCH WEL DAT DIT SARCASME IS...????

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Fuck the police!!!

    Kansloze, hypocriete stakkers zijn het. De kleine man het leven zuur maken en zelf vrolijk de regels aan hun laars lappen. Als jij boos wordt ben je verkeerd, doen zij het - mag het wel volgens de wet.

    Daag me ajb uit blauwbloesje... geduld op is geduld op, ook voor jou. Het gaat echt nog eens fout zo.

    Gedraag je als agent eerst eens als voorbeeld, niet als een rotventje die hoopt iets voor te stellen...je bent gewoon een wereldvreemde angsthaas. NL zit er vol mee!

    sukkels!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ey gelukkig dat dit soort dingen alleen in de vs voorkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Het gevaar van de taser is dat geen wapen is om mee te lachen. Een kogel kun je mischien als hartpatient nog overleven. De taser niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Reactie op Anoniem: Stroomstok bij laden dieren.

    Dat het bij dieren niet gebruikt mag worden is niet meer dan normaal.

    Wij hebben de keus om gewoon mee te werken en zijn ons daar zeer zeker van bewust. Een dier niet. Deze raakt in paniek en heeft het besef niet dat het allemaal soepeler verloopt wanneer deze meewerkt.

    Mijn kijk op het gebruik van de Teaser. ... . Vooral doorgaan !!! Wie niet horen wil moet maar voelen !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. eerst maar op de minister van just uit proberen kijken als hij dan ook voor is

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Pepperspray tijdens opleiding zelf ondervinden klopt maar is op vrijwillige basis. Wordt wel zeer op aangedrongen om het mee te maken. En daarom wordt er hier alleen gepast gebruik van gemaakt. Een taser zal nooit uitgeprobeerd worden asl ie er al komt. En laten we vooral Amerika niet met Nederland vergelijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Nou dat word tijd dat de burgers zichzelf bewapenen met vuurwapens

    Daar vraagt de politie letterlijk om ,ze willen altijd alles met geweld oplossen terwijl er tientalle andere manieren zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Terrecht dat de politie tasers mag/gaat gebruiken, zij het niet zo dat deze als tussenwapen worden gebruikt en niet als laatste redmiddel een vuurwapen. Er sterven meer mensen door blikseminslag dan door het gebruik van taserwapens. Mensen die dit wapen moeten ondervinden hebben het er zelf naar gemaakt, de dreiging ervan alleen zou al genoeg moeten zijn.. maar nee sommige willen niet luisteren.. dus boontje komt om zijn loontje..

    BeantwoordenVerwijderen
  35. politie agenten die denken dit wapen nodig te hebben om gezag uit te voeren, zijn gewoon niet geschikt voor dit beroep. Geef ze een teaser en die pet past ons allemaal, dan heb je ook geen dure communicatie curssusen en derg. nodig. En gaan ze buiten hun boekje, of dood door gevolg van misbruik van de teaser, dan onmiddelijk oneervol onslag, zonder rechtspraak.
    Eerst zeggen ze voor speciale agentjes tegen vuurgevaarlijke criminelen, en wat blijkt wereldwijd wordt dit wapen nu ingezet tegen de opstandige burgers. met alle gevolgen voor de rekenning van onschuldige burgers. chapoo, "operatie disinformatie en brainwaching" is succes vol.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Een echte vent wordt nooit een Agent !
    straks moeten we gewoon een Pistool gaan dragen om ons tegen die electrische "Cowboys" te beschermen.
    Geef ze nou maar gewwon een waterpistool, dat is goed genoeg.

    Harry mesjogge

    BeantwoordenVerwijderen
  37. mishandeling shiet liever een kogel in de grote teen of gebruik in fe eerste instantie wapen stok tja die gasten hebbn door al die hormonen en iq van een borrelnootje

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Vroegaah had je échte smerissen die gaven je meteen een peut op je bek als je spatsies had. En vroegaah hadden die smerissen niet zo'n vette pens. Gewoon... vroegaah hád je nog smerissen; tegenwoordig een paar misgelopen I.T.ers... Die wijven tegenwoordig met van die dikke smeriskonten in zo'n lekkere strakke smerisbroek.... hahaha, het lijken wel van die opgesmukte hoeren van de Ouwezijds. Maar ja tegenwoordig heeft elke smeris of schoolmeester een proces of de hele Marokkaanse gemeenschap op z'n nek als ie 'n paar klappen uitdeeld. Niemand mag nog iemand op z'n bek rossen zodat je wel móet taseren. Want gewoon iemand voor z'n sodemieter knallen kan tegenwoordig ook niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. je kan je net zo gedragen als iedereen dan is er niks aan de hand.
    heb er geen medelijden mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. die amerikaanse politie deugt echt niet, dit soort dingen hoor je veel en veels te vaak.
    Het is echt een corrupte zooi daar als je het mij vraagt.
    Als ze het maar niet wagen dat ding in nederland te gaan gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Wat een gezwats allemaal ik weet niet of jullie die dit goed keuren het in de gaten hebben maar ze kunnen dat ding (als het door alle bureaucratie heen kom) bij elk wissewasje gaan gebruiken. Ook al hoeft er op dat moment geen gebruik van gemaakt te worden. Die dingen zijn levens gevaarlijk ook voor LAW ABIDING CITIZENS!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wordt pas echt gezellig als deze wapens voor iedereen te krijgen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. aan een ieder zet eerst eens 22o op je ballen voordat je oordeelt

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Misschien wordt er aan voorbij gegaan dat de persoon in kwestie al in het ziekenhuis was waar bepaalde regels geleden en dat de politie is ingeroepen omdat het uit de hand loopt. Zijn zat mensen die de duppe ervan zijn als er "idioten" zijn die zeggen bewapen jezelf tegen de teaser. Wat wordt er dan gezegd als er onschuldige burgers gewond raken doordat er per ongeluk iemand werd neergeschoten door een verkeerde verdegiging? Foutje?

    Het gebruik van een teaser valt onder een protocol dus zal kunnen worden getoets of het correct is gebruikt in een bepaalde situatie. Dit weegt zwaar genoeg omdat er van daaruit kan worden gestraft of beloond voor incorrect of correct gebruik.

    Lijkt mij ook eens helder om te kijken naar hoe de verdachte a.k. "slachtoffer" zich gedroeg naar politie en medemens alvorens hij/zij werd neergehaald. Kan een hoop onzin schele op berichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. zoiets gebeurd niet alleen in de v.s
    ik bedoel ook de nederlandse politie is ermee aan het "experimenteren",en inderdaad een echte vent word nooit agent,juist vanwege corruptie

    BeantwoordenVerwijderen
  46. De teaser is in het leven geroepen omdat uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het gebruik van convensionele wapens door (Amerikaanse) agenten (te)veel dodelijke slachtoffers opleverde. In plaats van de (Amerikaanse) agenten eerst te trainen/leren omgaan met bedreigende situaties ter voorkoming van escalaties is gekozen voor invoer van de teaser. En de teaser in handen van ongetrainde (Amerikaanse) agenten kan dus een zeer dodelijke wapen zijn. Blijk eens te meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Zo'n wapen was toch omdat de wapenstok te licht en het pistool te zwaar was? Lijkt erop dat het net hetzelfde is als een pistool...

    BeantwoordenVerwijderen