snel geld lenen goedkoop geld lenen * Direct geld lenen * Geld lenen * Geld lenen * Geld lenen * Geld lenen * Geld lenen offerte * Geld lenen online * Geld nodig? * Goedkoop geld lening * Hoeveel kan ik lenen? * Info over lenen * Krediet informatie * Kredietverstrekkers * LeenZaken * Lenen * Lenen * Lenen met bkr * Lenen voor beginners * Lening * Postbank.nl * Rabobank - Lenen * Snel geld lenen site nl * Studenten leningen * Zonder problemen lenen * Amstelgeld * BKR financiering * Bkr geld lenen * Direct geld lenen? * Geld lenen bkr notering * Geld lenen zonder BKR * Geld lenen zonder BKR * Geld lenen zonder BKR * Goedkoop geld lenen * Goedkoop geld lenen? * Lenen * Lenen met bkr * Lenen met bkr * Lenen met bkr codering * Lenen negatief BKR * Lenen zonder BKR * Lening Negatief BKR * Lening zonder bkr * Problemen met lenen * TNS Direct Geld * Voorschotlening * geld lenen * lenen zonder bkr

Dokters vergeten potlood in hoofd van jongen

Dokters lieten een stuk potlood van vijf centimeter in de hersenen van een jongen steken. Het kereltje liep hierdoor een hersenontsteking op.

De behandelende artsen moesten zich verantwoorden voor een medische commissie. Ze kwamen ervan af met een blaam. De jongen viel met een potlood in de hand en de schrijfstok belandde via de oogkas in het brein van Jimmy Pettersson. Dokters in het Blekingehospitaal haalden het potlood uit zijn hoofd en verzorgden de wonde. Een oogspecialist moest daarna de resten van het stuk schrijfhout verwijderen en de wonde hechten. Er werden geen röntgenfoto’s genomen en de jongen mocht na een nachtje in observatie opnieuw naar huis.

Toch bleef hij klagen over aanhoudende hoofdpijn. Geen erg, susten de artsen. Volgens hen had Pettersson gewoon last van hoofdpijn door een lichte hersenenschudding, opgelopen had bij de val. Een paar uur later stond de jongen weer op de spoeddienst met hoofdpijn. Hij was duizelig en had ook hoge koorts. Pas toen namen de dokters een scan en zagen dat er nog een stuk van vijf centimeter in het hoofd van de jongen zat.

Pettersson werd dan meteen overgebracht naar de afdeling neurologie van het universiteitsziekenhuis in Lund waar dokters het potlood uit zijn brein haalden. Jimmy had intussen een infectie en hersenontsteking opgelopen. Twee dokters moesten zich verantwoorden voor een medische commissie. De commissie gaf ze enkel een blaam “gezien de uitzonderlijke aard van de verwonding”.

vsv

9 opmerkingen:

  1. tegenwoordig nemen artsen niemand sireus mijn mening

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die doktoren komen er altijd weer gemakkelijk vanaf.
    Jammer dat ze zelden tot nooit voor verantwoording worden geroepen!!!

    grtz woop

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zo iets kan je toch niet vegeten

    BeantwoordenVerwijderen
  4. gewoon die doktoren voor de burger rechtbank slkepen, en niet voor hun eigen medische tuchtraad, want die bescherm deze doktoren altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ook dokters blijven mensen.wie foutloos is in het leven,noem ik een heilige,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wees blij dat deze jongen het heeft overleefd,wat was er gebeurt als hij was overleden krijgen de artsen dan geen straf nee ik vind dat je deze fout nooit mag maken

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik twijfel aan die medische commissie,alleen al dat de verantwoording volgens mij niet serieus genoeg is ,en de "blaam"?
    ik ga denken aan het woord corruptie,vriendjespolitiek,sruisvogelpolitiek,etc

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo zie je maar weer dat er geen echte notitie van patienten genomen wordt, men neemt niemand meer serieus want anders zou zoiets niet voor mogen komen. Bij zo een serieus ongeluk moet men toch altijd een scan maken en niet zomaar een beetje gaan zitten peuteren. Zelfs een tandarts maakt altijd, mijns inziens, zeer overbodige foto's voor een kies of tand, laat staan voor iets wat in je hoofd zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze medische fout had niet gehoeven als de artsen er een scan van hadden genomen.Vind het erg onmenselijk dat de artsen er met een waarschuwing van af komen

    BeantwoordenVerwijderen